Društvo

Nadležne institucije da procesuiraju eventualne prekršioce

ministrastvozaljdska
O
čekujemo da će postojeći zakonski okvir biti adekvatno primjenjen i da će nadležne institucije efikasno i brzo reagovati i procesuirati eventualne prekršioce kako bi se izbjegle sve negativne posljedice širenja mržnje, kleveta i povrede dostojanstva čovjeka, navodi se u reagaovnju Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom najnovijih pisanja dnevnog lista “Informer”.

Portal AnalitikaIzvor

- Ustav Crne Gore garantuje jednaka prava i obaveze svim građanima/kama, bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo i zabranjuje svaku neposrednu ili posrednu diskriminaciju, po bilo kom osnovu. Garancije date najvišim pravnim aktom Crne Gore razrađene su nizom posebnih zakona, od kojih smatramo posebno važnim Zakon o zabrani od svih oblika diskriminacije. Smisao izdvajanja pojedinih oblika diskriminacije jeste, prije svega, da označi i kvalifikuje one nedozvoljene akte koji se smatraju posebno opasnim za društvenu zajednicu i koji  sa stanovišta moralnih standarda predstavljaju teško ogriješenje o ljudska prava i dostojanstvo čovjeka – navodi se u reagovanju.

Ministarsvo je pozvalo sve predstavnike/ce medija kao i pojedince/ke na jedan profesionalan i odgovoran odnos prema poštovanju temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Portal Analitika