Društvo

Ministarstvo osudilo govor mržnje u odnosu na LGBT populaciju


vladacg
U
susret organizovanju treće po redu Parade ponosa i pojedinih nastupa koji se mogu čuti u medijima u vezi sa ovim događajem, a naročito vrijeđanja i fizičkog napada poput onog koji se juče dogodio u Tivtu, na aktivistu NVO LGBT ,,Forum progres”, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva sve državne organe da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima procesuiraju navedeni predmet.

Portal AnalitikaIzvor

“Najoštrije osuđujemo svaki govor mržnje u odnosu na LGBT populaciju i svaku drugu ranjivu društvenu kategoriju. Svaki napad, bilo verbalni ili fizički izraz je naše netolerancije, nepoštovanja naših sugrađana/ki, razlog da budemo kao društvo shvaćeni sa lošom konotacijom kad je pitanju zaštita i poštovanje osnovnih ljudskih prava.

Naša društvena svijest jeste napredna u smislu poštovanja različitosti i primjeri nepoštovanja osnovnih ljudskih prava ozbiljno ugrožavaju sliku o našem društvu. Naša je dužnost i obaveza da da se svi osjećaju jednako sigurnim i zaštićenim u svojoj državi Crnoj Gori i shodno tome uživaju svoja prava i slobode", piše u saopštenju tog vladinog resora.

Ministarstvo apeluje još jednom na sve građane/ke da ne budu netolerantni, da ne izazivaju mržnju i nasilje. Ne dozvolimo da dođe do daljih incidenata i eskaliranja nereda i sukoba po bilo kojem osnovu.

"Nemojmo osuđivati druge, učinimo sebe boljim ljudima", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika