Društvo

Unija slobodnih sindikata podržava Vučinića

vucinic
„U situaciji kada kroz pregovore, a onda i kroz danonoćne proteste radnika i njihov štrajk glađu, nismo uspjeli da riješimo nagomilane probleme, radnicima Metalca nesebičnu pomoć pružio je poslanik Janko Vučinić.

Unija slobodnih sindikata podržava Vučinića
Portal AnalitikaIzvor

Realizovani protest podške, pod vođstvom gospodina Vučinića, doprinio je tome da se otvore novi pregovori između Vlade i radnika Metalca kako bi se došlo do određenih pomaka u rješavanju problema i prekida agonije kroz koju su prolazili radnici. Uz uvažavanje činjenice da je gospodin Vučinić svojim angažmanom, u iskrenoj namjeri da pomogne radnicima Metalca, možda i prekoračio svoja poslanička ovlašćenja, neprihvatljivo je pokretanje bilo kakvog, a kamoli postupaka krivičnog gonjenja protiv njega. Ovo tim prije što se, na tom protestu, nije desio niti jedan ekces na štetu imovine ili javnog reda i mira”, navodi se u saopštenju koje je Unija slobodnih sindikata poslala Portalu Analitika.

USS reaguje povodom sjutrašnjeg nastavka sjednice Administrativnog odbora na kojoj će se  raspravljati o predlogu Osnovnog državnog tužioca da se odobri krivično gonjenje poslanika Janka Vučinića, Unija slobodnih sindikata Crne Gore daje sledeće

Iz USSCG smatraju da je uvredljiva  hitnost postupka koje je pokrenulo državno tužilaštvo u, kako navode, “benignom slučaju” koji se desio na protestu podrške radniku Metalca, “a koje na drugoj strani godinama i decenijama ne postupa ili čak ništa ne preduzima da bi se građani Crne Gore zaštitili od raznih oblika teškog kriminala i korupcije u koje je, nažalost, naše društvo ogrezlo.

“Iz navedenih razloga, a posebno činjenice da je zalaganje gospodina Vučinića doprinijelo da se prekine agonija radnika Metalca i spasu njihovi životi i zdravlje, USSCG poziva sve članove Administrativnog odbora da iskažu razumijevanje i odbace predlog Osnovnog državnog tužioca da se odobri krivično gonjenje poslanika Vučinića,“ navodi se u saoptšenju.

 

 

Portal Analitika