Abiznis

Zbog krađe struje na sudu 300 Podgoričana

struja
E
lektroprivreda Crne Gore je od početka godine na području Podgorice evidentirala i procesuirala 300 potrošača koji su neovlašćeno preuzimali električnu energiju, za šta je Krivičnim zakonom zaprijećena kazna zatvora do tri godine.

Portal AnalitikaIzvor

Kako je Dnevnim novinama saopšteno iz Direkcije za odnose s javnošću EPCG, ta kompanija se sa krađom struje suočava na teritoriji cijele države, ali najv še na području Glavnog grada.

„EPCG u kontinuitetu intenzivno radi na suzbijanju ovih pojava, pa se poslovima kontrole potrošača direktno bave službe za mjerenje i kontrolu na lokalnom i centralnom nivou. Kontrole se obavljaju svakodnevno, prema utvrđenim planovima, i vanredno, prema potrebi", kazali su iz EPCG.

Kradljivce nije obeshrabrila ni ugradnja novih brojila za daljinsko očitavanje, pa su primijećeni slučajevi njihovog uništavanja elektrošokom ili fizičkim putem.

„Slučajevi manipulacija sa novim brojilima se istog trenutka evidentiraju, budući da sistem daljinskog mjerenja posjeduje alarm koji se aktivira u slučaju svih neovlašćenih radnji. Potrošači kod kojih se zabilježe nepravilnosti se potom uvrste na posebnu listu i svakodnevno kontrolišu", zaključili su iz EPCG.

(Dnevne novine, CDM)

foto: B92

 

Portal Analitika