Društvo

Dvojica Podgoričana uhapšena zbog sumnje za bombaški napad

2510bomba
Službenici Uprave policije CB Podgorica uhapsili su Filipa Brnovića (23) i Nebojšu Brakovića (23) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu A.B, D.B. i S.Š, počinili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dvojica Podgoričana uhapšena zbog sumnje za bombaški napad
Portal AnalitikaIzvor

 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su F.B. i N.B. počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret na način što su, 09. oktobra 2014. godine oko 01.10 časova, u dvorištu kuće A.B, u ulici Aleksandra Lesa Ivanovića u Podgorici, aktivirali dvije ručne bombe „M 52“ i „M 75“, saopšteno je iz Uprave policije.

- Od dejstva ove dvije eksplozivne naprave nastala su oštećenja na fasadi dvije kuće koje su u vlasništvu A.B. i D.B, na motociklu i vozilu u vlasništvu A.B, kao i na vozilu u vlasništvu S.Š. koje je bilo parkirano u blizini. Policijski službenici su, po prijavi događaja, izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Izuzeti tragovi upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja. Preduzete su operativne aktivnosti na terenu radi rasvjetljavanja ovog događaja – navodi se u saopštenju.

Sveukupne policijske aktivnosti, koje su policijski službenici intenzivno sprovodili u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, dovele su do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenih.

Osumnjičeni F.B. i N.B. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, danas privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Nakon saslušanja kod ZODT, F.B. i N.B. su privedeni sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici, koji im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, te su ova lica shodno tome sprovedena u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Portal Analitika