Društvo

Policija u Kotoru lišila slobode dva lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo iznude

kotor_stari_grad
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Kotor  su, u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, danas  lišili slobode Dalibora Đurića (32) i Jovana Jovanovića zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo iznude na štetu Netzmeskal Marjana iz Kotora. . Prema informacijama iz policije oni su visoskopozicionirani članovi takozvanog “škaljarskog klana” koji predvode braća Vukotić - Jovica i Igor.

Policija u Kotoru lišila slobode dva lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo iznude
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kriminalističkom obradom utvrdjeno je da su prijavljeni Dalibor Đurić (32) i Jovan Jovanović iz Kotora, u maju 2014.godine uz upotrebu sile i prijetnje u naselju Škaljari, opština Kotor, izvršili krivično djelo iznude koje im se stavlja na teret, kojom prilikom su protiv-pravno oduzeli putničko motorno vozilo marke „Mercedes A160“ reg.broja KOAR901, proizvedeno 2010.godine, a nakon toga i plovilo-čamac marke „Faeton“ reg.oznaka KT14-55, proizvedeno 2000.godine i na taj način su pribavili protiv-pravnu imovinsku korist u iznosu od preko 20.000,00 eura.

Vozilo i plovilo su pronadjeni i biće vraćeni vlasniku.

Ova lica su, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo,  24.10.2014.godine, privedena ZODT u Kotoru, na dalju nadležnost. Sudija za istragu je Dalibor Đurić (32) i Jovan Jovanović odredio pritvor i biće sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Đurić i Jovanović odavno su poznati policiji. Đurić je bio uhapšen u avgustu zbog nasilničkog ponašanja, kada su on i Podgoričanin Ivan Lopičić (25), kao se sumnja, istukli trojicu mladića u restoranu “Vinomanija” u Kotoru. Đurić je bio ranjen u Dobroti, 30. septembra 2006. godine, a na meti je bio i 2011. godine kada je u Beogradu povrijeđen u “bombaškom napadu”. Eksploziv je bio sakriven u korpi za smeće, u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, a aktiviran je daljinskim upravljačem. U ekpsloziji su povrijeđene i njegova djevojka i jedna slučajna prolaznica.

Portal Analitika