Društvo

Maloljetnici opljačkali poljsku ambasadu

2310ambasadapoljskeok
S
lužbenici podgoričkog Centra bezbjednosti su danas rasvijetlili krivično djelo krađe– ušunjavanje u kuću, počinjenog na štetu D.P. koji kao zakupac koristi Ambasada Republike Poljske, saopšteno je Portalu Analitika iz službe za odnose s javnošću MUP-a.

Portal AnalitikaIzvor

-Stanica policije za dežurstvo Centra bezbjednosti Podgorica je informisana da je u toku noći 17/18.10. izvršena krađa iz rezidencije Ambasade Poljske. Tom prilikom, kako se sumnja, NN izvršilac je pomoću baštenske stolice koju je pronašao na terasi popeo do prozora koji je bio otvoren, ušao u unutrašnjost ambasade i sa stola otuđio torbicu u kojoj se nalazio lap top marke „Lenovo“, žensku torbu sa novčanikom u kojoj se nalazio novac u vrijednosti od 1.000 eura, poljsku diplomatsku ličnu kartu, diplomatsku ličnu kartu Crne Gore, bankovne kartice, poresku karticu i karticu za korišćenje kompjutera na ime Ambasadorke Republike Poljske. O dogadjaju je obaviješten ZODT u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu krađa. Policijski službenici su izvršili kriminalistički tehnički pregled lica mjesta, sačinili zapisnik o uviđaju i fotografisali mjesto događaja- navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, policijski službenici su preduzeli operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i identifikovali tri maloljetna lica za koje se sumnja da su počinili ovo krivično djelo.

"Radi se o N.G., N.V. i P.R., svi iz Podgorice. Od ovih lica su, u prisustvu roditelja, prikupljena obavještenja na okolnosti događaja. Policijski službenici su u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat, pronašli otuđeni lap top, torbu kao i dio novca koji će biti vraćeni vlasnicima.

Obavljene su konsultacije sa ZODT u Podgorici koji je naložio da se u redovnom postupku podnese poseban izvještaj protiv ovih lica zbog krivičnog djela utaja", precizirano je u saopštenju.

 

Portal Analitika