Društvo

Dom zdravlja: Za tri dana vakcinisano 500 građana

1910vakcina
O
dziv građana za vakcinaciju protiv gripa, koja je u Domu zdravlja Podgorica počela u ponedjeljak, 20. oktobra 2014. godine, izuzetno je dobar. Prva tri dana vakcinisano je više od 500 građana, a među njima je i značajan broj zdravstvenih radnika, navodi se u saopštenju Doma zdravlja dostavljenom Portalu Analitika.

Dom zdravlja: Za tri dana vakcinisano 500 građana
Portal AnalitikaIzvor

Za Glavni grad opredijeljeno je 6500 vakcina, što je dovoljna količina za sve građane kojima se preporučuje da je prime. Apelujemo na sve građane koji imaju indikaciju da prime vakcinu da to urade, jer je vakcinacija najbolja prevetivna mjera protiv virusa gripa.

Svi građani koji imaju potrebu da prime vakcinu, treba da se jave u Dom zdravlja Podgorica kod izabranog doktora kod kojeg su registrovani i zakazu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje.

Svi gradjani koji nisu pokretni ili iz drugih zdravstvenih razloga nijesu u mogućnosti da dodju u Dom zdravlja biće preko Jedinice za patronažu vakcinisani kod kuće uz prethodno zakazivanje.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa se posebno preporučuje osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, zatim osobama oslabljenog imuniteta i licima izloženim povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje, a mogu da je prime i djeca starija od šest mjeseci, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika