Abiznis

EPCG: Nijesmo plaćali fiktivne usluge

epcg
S
ve uplate Elektroprivrede, koje se odnose na konsultantske usluge, obavljene su na osnovu ispunjenih ugovornih obaveza sa kompanijama koje je angažovala, saopšteno je iz EPCG.

EPCG: Nijesmo plaćali fiktivne usluge
Portal AnalitikaIzvor

Istakli su da su u posljednje vrijeme suočeni sa “čestim neutemeljenim optužbama da je kompanija protivzakonito plaćala fiktivne konsultantske usluge u višemilionskom iznosu”.

"U cilju pravilnog informisanja javnosti, ali i zaštite imidža kompanije, EPCG još jednom želi da naglasi da su sve uplate ovog tipa obavljene na osnovu ispunjenih ugovornih obaveza od kompanija koje je EPCG angažovala", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

O konsultantskim uslugama govorilo se i na nedavnom kontrolnom saslušanju u Skupštini predstavnika Vlade, EPCG, odnosno, italijanske kompanije A2A, radi utvrđivanja stepena realizacije petogodišnjeg ugovora.

Menadžment EPCG su pojedine nevladine organizacije ranije optuživali da je kompanija platila firmi BEIN za konsultantske usluge milionske fiktivne fakture pritom kršeći Zakon o javnim nabavkama.

Time je, kako tvrde, nanijeta milionska šteta potrošačima električne energije, građanima i državi Crnoj Gori, akcionarima A2A u Italiji i EPCG.

(Mina biznis)

 

Portal Analitika