Društvo

Miroslav Ivanišević savjetnik u DRI

 

ivanisevic
N
ekadašnji ministar finansija i bivši predsjednik Senata Državne revizorske institucije DRI Miroslav Ivanišević od aprila ove godine ponovo je angažovan u toj instituciji kao savjetnik potvrđeno je Danu.

Miroslav Ivanišević savjetnik u DRI
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Ivanišević je nakon skandala, u martu 2013. godine, podnio ostavku na funkciju predsjednika Senata DRI i oko godinu nije imao radni angažman. Da ponovo radi u DRI, Ivanišević je potvrdio Danu u telefonskom razgovoru.

On je Danu kazao da je godinu nakon podnošenja ostavke na mjesto predsjednika Senata DRI primao naknadu koja mu sleduje po Zakonu o državnim službenicima i namještenicima u iznosu od oko 1.500 eura. Na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa juče je objavljen Ivaniševićev izvještaj o imovini i prihodima godinu nakon prestanka funkcije, u kojem nije precizirano koliko novca je primao nakon isteka mandata.

Podsjetimo, Ivanišević je podnio ostavku u martu 2013. nakon što su na YouTubeu objavljeni njegovi intimni snimci 17. marta prošle godine. Naime, na sajtu su objavljena dva intimna snimka iz kabineta Ivaniševića sa ženskom osobom.

Ivanišević je kazao, godinu nakon podnošenja ostavke nigdje nije radio, a sada je zaposlen kao savjetnik u DRI.

„Izvještaje o imovini i prihodima predao sam nakon isteka mandata i godinu nakon prestanka funkcije. Sada nijesam javni funkcioner, ali mogu vam reći da jesam savjetnik u DRI. Vjerovatno je tehnička greška izostanak podatka o visini moje naknade koju sam primao godinu nakon isteka mandata. Nakon podnošenja ostavke nijesam nigdje bio radio, ali sam nakon pauze nastavio da radim u DRI, odnosno da koristim svoje pravo na rad“, izjavio je za Dan Ivanišević.

Portal Analitika