Društvo

Montenegro Airlines: Nove procedure prilikom kupovine karata

2210montnegroairlines
S
vim putnicima Montenegro Airlinesa će od ponedjeljka, 27. oktobra prilikom rezervacije karata, biti traženi dodatni podaci iz identifikacionih dokumenata potrebnih za prelazak granice (lična karta/pasoš/viza). Kako su saopštili Portalu Analitika iz kompanije, navedeni podaci će biti traženi za svakog putnika iz rezervacije, odraslog, djecu i bebe.

Montenegro Airlines: Nove procedure prilikom kupovine karata
Portal AnalitikaIzvor

Tako će prilikom rezervacije biti traženi:

Broj pasoša/lične karte, ime zemlje koja je izdala pasoš/ličnu kartu, državljanstvo putnika, datum isteka važenja paasoša/lične karte, pol, datum rođenja, prezime i ime putnika ( kako je napisano u pasošu/ličnoj karti)

Ukoliko je za destinaciju na koju putnici putuju potrebna i viza, neophodno je da navedu i podatke o vizi i to:

Broj vize, mjesto izdavanja vize (grad i država), datum izdavanja vize, država rođenja (grad i država)

Podaci koje će putnici biti u obavezi da daju će biti traženi u zavisnosti od toga koju vrstu dokumenta će prilagati na graničnim prelazima prilikom izlaska iz zemlje. Za destinacije gdje se na granici pokazuje pasoš, putnici su u obavezi da navedu  podatke o pasošu, a ukoliko je za putovanje dovoljna lična karta, putnici mogu navesti i podatke o tom dokumentu, kažu u kompaniji.

Sve navedeno se sprovodi na osnovu člana 52. Zakona o graničnoj kontroli, po kome je avio-kompanija Montenegro Airlines u obavezi da na graničnim prelazima dostavi detaljne podatke o svim putnicima na svojim letovima.

foto: exyuaviation.blogspot.com

Portal Analitika