Abiznis

Strani investitori: Promovisati elitni turizam

porto
N
acionalna turistička promotivna strategija trebalo bi intenzivnije da bude usmjerena ka elitnom turizmu, pri čemu su najveći problem neadekvatna okolna infrastruktura i nedovoljan broj letova ka Crnoj Gori, ocijenjeno je na sastanku Savjeta stranih investitora, na kojem su Adriatic Marinas i Luštica Development predstavili status svojih investicija.

Portal AnalitikaIzvor

Iz tih prezentacija su, kako je saopšteno, ostali članovi saznali više o statusu njihovih investicija, preprekama na koje su nailazili pri počinjanju poslovnih aktivnosti, kako su ih prevazilazili, dosadašnjim rezultatima, kao i planovima za budućnost.

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas su saopštili da je do sada investirano preko 280 miliona eura u 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih apartmana, te proširenje marine na 460 vezova.

Kompanija Luštica Development je informisala da se projekat izgradnje kompleksa Luštica Bej  realizuje planiranom dinamikom, u okviru postavljenih rokova. Gradnja apartmanskih zgrada se privodi kraju, tako da će 70 objekata biti završeno u prvom kvartalu naredne godine, dok će 45 biti izgrađeno  u 2016. Godini.

Najavljeno je da će glavni radovi u ovom segmentu biti završeni u 2016. Godini, a golf teren, za koji je obezbijeđena građevinska dozvola u 2017. godini.

Sa sastanka je saopšteno da je, u cilju doprinosa promociji investicionih potencijala i podrške poslovnom razvoju, Savjet ove godine objavio prvo izdanje svog Investicionog vodiča, stavljajući akcenat na investicione projekte nekih od svojih članova.

(Mina biznis)

Portal Analitika