Abiznis

U srijedu o skidanju imuniteta Vučiniću

vucinic

Skupštinski Administrativni odbor u srijedu će raspravljati o skidanju imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Janku Vučiniću, na predlog tužilaštva.

U srijedu o skidanju imuniteta Vučiniću
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Administrativnog odbora Radivoje Nikčević podsjetio je da je Osnovno državno tužilaštvo dostavilo zahtjev za davanje odobrenja za krivično gonjenje Vučinića zbog krivičnog djela pozivanje na otpor. On je rekao da je ta tema na dnevnom redu današnje sjednice bila pod tačkom tekuća pitanja i da se samo treba dogovoriti o datumu kada će se obaviti rasprava, pa je predložio da to bude 29. oktobar u 12 sati.

Aleksandar Damjanović (SNP) kazao je da će dopis koji su članovi Administrativnog odbora dobili od Osnovnog državnog tužilaštva svakako doći do medija.

„Zašto bi sad sedmicu ostavljali da se poteže ko je što napisao i kakva je prijava policije. Trebalo bi odmah da se odredimo da ne bi dali zlonamjernima da ovih sedmicu maniplišu ovim“, rekao je Damjanović.

Poslanici DF-a Milutin Đukanović, Emilo Labudović i Branka Bošnjak, kao i Azra Jasavić (Pozitivna),  bili su za to da se o oduzimanju imuniteta Vučiniću raspravlja odmah. Nikčević je ocijenio da zakazivanjem sjednice za srijedu ne kasne.

Sedam članova Administrativnog odbora glasalo je da se rasprava održi u srijedu, dok je njih šest tražilo da to bude danas. Nakon izjašnjavanja Administrativnog odbora, konačnu odluku o skidanju imuniteta donosi Skupština. Skupština, do sada, nije skinula imunitet nijednom poslaniku11.

Protiv Vučinića je podnijeta krivična prijava, jer je tokom protesta radnika Metalca, 2. oktobra, pozivao na nasilni ulazak u zgradu Vlade.

(Mina biznis)

Portal Analitika