Abiznis

ŽABLJAK: IRF predstavio povoljnije kredite (VIDEO)

vukcevicok
I
nvesticiono-razvojni fond (IRF) Crne Gore do sada je u privredu Žabljaka uložio blizu tri miliona eura, a preduzetnicima u toj opštini danas je predstavljena nova kreditna linija koja je usmjerena za podršku razvoju sjevera sa znatno nižim kamatnim stopama.

ŽABLJAK: IRF predstavio povoljnije kredite (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

"To je kreditna linija prije svega usmjerena za podršku razvoju sjevera, značajno su poboljšani kamatni uslovi u odnosu na predhodnu godinu, kamatna stopa se kreće od 3 do 7 %. Mislimo da je to u sadašnjim bankarskim uslovima začajno povoljno i da je to šansa za Žabljak da se krene u realizaciju projekata koji predstavljaju prioritet razvoja", ocijenio je direktor Fonda Zoran Vukčević.

Vukčević je, govoreći o pripremama za zimsku sezonu, rekao da je u rtekontsrukciju skijališta Savin kuk Vlada uložila 800 hiljada eura, i da taj dio teče po planu.

"Rekonstrukcija se odvija po predviđenom planu, svakodnevno smo na terenu i pratimo realizaciju zajedno sa kojegama iz Direkcije javnih radova, nadamo se da će ovi lijepi dani još potrajati i da ćemo sve planirano realizovati u predvidjenom roku"; kazao je Vukčević.

Turistički radnici Žabljaka zadovoljni su ponudom IRF-a i očekuju da da se a novim ulaganjima konačno počne smanjivati jaz izmedju sjevera i juga.

"Ovaj potez Investiciono fonda trebamo pozdraviti. To je prvi put da se zajmodavci obraćaju i obradjuju tržište tamo gdje plasiraju kapital. To je jedinstvena prilika da se turistički radnici sretnu sa zajmodavcim i da vide koji su uslovi i mogućnosti. Iz godije u godinu se stvara jaz izmedju razvijenih i nerazvijenih podričja sa ublažavanjem uslova kreditiranja sjevera stvaraju se uslovi za naš brži razvoj ", kazao je vlasnik hotela " Javor" Milenko Stijepović, javlja Portal RTCG.

Predsjednik Opštine, Veselin Vukićević kazao je da će lokalna uprava učiniti sve da Žabljak spremno dočeka turiste.

"Što se tiče predstojeće zimske sezone ono što je u nadležnosti lokalne uprave biće ispoštovano i oko održavanja puteva, redovnog snabdijevanja strujom i vodom i drugih preduslova za uspješno odvijanje sezone. Očekujemo dobru sezonu . U razgovorima sa vlasnikom skijališta imamo dobre najave i oko cijena i usluga do besplatnog korišćenja žičara na djecu Žabljaka , kao i planova za unapredjenje ponude na skijalištu što će svakako doprinijeti da Žabljak zimus ima znatno više gostiju ", smatra Vukićević.

Turistički radnici Žabljaka insistirali su da vlasnik Savinog kuka što prije formira cijene usluga za zimu kako bi na predstojećim sajmovima turizma mogli da predstave kompletnu turističku ponudu Žabljaka za predstojeću zimu.

 

 

 

 

Portal Analitika