Abiznis

Gvozdenović: Turistička ponuda da bude atraktivna tokom cijele godine

gvozdookk
Strateški cilj razvoja turizma u Crnoj Gori je da se, na svjetskoj turističkoj mapi, Crna Gora pozicionira kao turistička destinacija sa kvalitetnim, cjelogodišnjim i diverzifikovanim turističkim proizvodom, kazao je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, na okruglom stolu „Uloga Vlada u upravljanju sezonalnošću u turizmu“, u Tirani.

Gvozdenović: Turistička ponuda da bude atraktivna tokom cijele godine
Portal AnalitikaIzvor

 

Gvozdenović je tom prilikom dodao da, s obzirom na posvećenost održivom razvoju turizma u Crnoj Gori, svjesni smo potrebe za stvaranje preduslova kako bi turistička ponuda bila atraktivna za turiste tokom čitave godine.

Ministar Gvozdenović je na poziv ministarke urbanog razvoja i turizma Albanije, Eglantine Đermeni i generalnog sekretara Svjetske turističke organizacije UNWTO-a, Taleba Rifaija, uzeo učšće na okruglom stolu ministara, gdje je prezentovao iskustva Crne Gore, te istakao ključnu ulogu državnih i lokalnih organa vlasti za rešavanje pitanja sezonalnosti. Na okruglom stolu učestvovali su ministri i prestavnici turističke privrede Švajcarske, Portugala, Grčke, Mađarske, Rumunije, Turske, San Marina, Litvanije i Makedonije.

Tokom boravka u Tirani ministar Gvozdenović je održao sastanak sa Generalnim sekretarom Svjetske turističke organizacije UNWTO-a, Talibom Rifaijem i Ministarkom urbanog razvoja i turizma Albanije, Eglantinom Đermeni.

 

 

 

Portal Analitika