Abiznis

Milić: Protiv Nikčevića 90 odsto članstva SSCG

nikcevic-refleksija.me
Č
lanovi
14 granskih sindikata i sedam opštinskih povjereništava Saveza sindikata (SSCG), koji su pokrenuli inicijativu za opoziv generalnog sekretara Marka Nikčevića predstavljaju, kako su saopštili, 90 odsto članstva i cilj im je da spasu tu radničku asocijaciju.

Milić: Protiv Nikčevića 90 odsto članstva SSCG
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Duško Zarubica kazao je da nijesu dobili revizorski izvještaj o poslovanju SSCG i istakao da njihov sindikat nijednog eura nije dobio od SSCG, a među najvećim je i plaća najveću članarinu.

Predsjednik Opštinskog povjereništva Budve Radomir Milić kojeg su predstavnici 13 grana i četiri povjereništva izabrali za vršioca dužnosti generalnog sekretara, kazao je da imaju 33,68 hiljada članova, od kojih su predstavnici 30,45 hiljada, odnosno 90 odsto, pokrenuli inicijativu za opoziv Nikčevića.

On je podsjetio da nezadovoljstvo članova sindikata datira od prije nekoliko godina, ali je kulminiralo u maju kada se krenulo sa inicijativom da se formira radnička partija i samim tim uvede politika u sindikalizam.


“Citiraću tadašnju izjavu dosadašnjeg generalnog sekretara Nikčevića da će 'SSCG pokrenuti inicijativu za formiranje radničke partije, koja bi zastupala interese radnika'”, rekao je Milić i naveo da se “neko kao Nikčević suočava sa zloupotrebom službenog položaja tako što posegne za nenamjenskim trošenjem novca i ispravlja javne isprave neovlašćeno, onda poteže tužbe zbog neplaćene članarine i prijavama po nalazu revizora za NN izvršioca, a tokom godine na mjestu generalnog sekretara SSCG - ni riječi”.

Predsjednica Sindikata trgovine Sonja Knežević kazala je da je taj granski sindikat ne istupa iz SSCG, već želi da se uvedu pravila i poštuju akti koje donose sindikalni organi.

Na skupštini SSCG prošle sedmice su predstavnici 13 grana i četiri povjereništva izglasali nepovjerenje Nikčeviću. Iz SSCG su reagovali i rekli da u Savezu ima dovoljno ozbiljnih i odgovornih ljudi koji imaju snage i hrabrosti da se pozabave zaštitom i poboljšanjem prava radnika. Smatraju da je članstvo zbunjeno nastupima grupe nezadovoljnih funkcionera, koji na nezadovoljstvo imaju pravo i to im niko ne spori.

(Mina biznis)

foto: refleksija.me

Portal Analitika