Abiznis

Telekom: Emili Spasić laptop HP 250

telekomokkks
E
mila Spasić
iz Zelenike nagrađena je danas laptopom HP 250 , kao 75-hiljaditi korisnik IMS (IP Multimedia System) tehnologije. Nagradu joj je uručio Vladan Peković, direktor Tehnike i informacionih tehnologija Telekoma. Time je ujedno obilježen i važan datum u IMS projektu – dostignuta je polovina od ukupno 150 hiljada korisnika, koliko će ih do kraja naredne godine biti prebačeno na ovu tehnologiju.

Telekom: Emili Spasić laptop HP 250
Portal AnalitikaIzvor

Telekom je prije dvije i po godine krenuo u implementaciju IMS tehnologije, što podrazumijeva modernizaciju telefonske mreže i osnovu za veliki broj naprednih multimedijalnih telekomunikacionih usluga. Uvođenje IMS tehnologije prati aktuelne trendove razvoja telekomunikacionog tržišta. Riječ je o tehnologiji nove generacije na koju se prelazi kako bi se u budućnosti osigurao jednostavniji i lakši način komunikacije, kao i ponuda novih servisa koji uključuje kombinaciju govora, teksta, video zapisa i fotografija. U mreži Telekoma, IMS platforma se trenutno koristi za pružanje usluge govornog servisa.

Za korišćenje servisa baziranih na ovoj platformi, korisnicima je potreban pristupni uređaj koji besplatno obezbjeđuje Telekom. Za korisnike samo govornog servisa migracija se obavlja udaljenim prebacivanjem na novu platformu, bez posjete ovlašćenog predstavnika.Prebacivanje na IMS tehnologiju je, inače, veoma jednostavno i ne dolazi do promjene broja telefona pretplatnika, a cijene mjesečne naknade ili usluga ostaju iste.

„Crnogorski Telekom je, kao dio Dojče Telekom grupe, čvrsto opredijeljen da razvoj komunikacionog sistema realizuje u korak sa razvijenim evropskim državama. U okviru IMS sistema danas se nalazi 50 odsto naših korisnika, čime se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije države zapadne Evrope“, naglasio je Peković. On je dodao da je u modernizaciju mreže do sada uloženo preko tri miliona eura, kao i da se završetak projekta planira do kraja 2015, do kada će biti uloženo dodatnih četiri miliona eura.

Prelaskom na IMS, korisnici dobijaju sljedeće povoljnosti: besplatan ruter (terminalni uređaj) koji obezbjeđuje Wireless konekciju, jednostavna aktivacija broadband servisa, mogućnost korišćenja dvije linije i poziv na čekanju kao i mogućnost korišćenja dva broja.

 

 

Portal Analitika