Društvo

“Noćni vukovi” posjetili Berane

2010dadonocnivukoviok
U
posjeti Beranama su boravili članovi najvećeg ruskog moto-kluba “Noćni vukovi”. Njihov klub broji preko 5.000 članova, a najpoznatiji član je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“Noćni vukovi” posjetili Berane
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić i menadžer Opštine Darko Stojanović sastali su se sa njima i poželjeli im dobrodošlicu.

2010nocnivukoviberaneok

"Berane je u pobratimskim odnosima sa Kostromskim reonom u Rusiji. U narednom periodu radićemo na intenziviranju tradicionalno dobrih prijateljskih odnosa, kao i na uspostavljanju saradnje u različitim oblastima”, kazao je Šćekić.

Istakao je da su ove godine imali čast da u manastiru Đurđevi Stupovi ugoste značajne velikodostojnike Ruske pravoslavne crkve. Gostima je poželio da u Beranama borave što češće odnosno da u svoj godišnji obilazak gradova u regionu ubuduće uvrste i tu opštinu.  “Noćni vukovi”  su na poklon od predsjednika opštine dobili monografiju grada.

2010nighthawksberaneok

Članovi moto-kluba “Noćni vukovi” zahvalili su se predsjedniku na prijemu. Objasnili su da svake godine obilaze gradove u regionu, ali da su prvi put u Beranama. Posjetili su manastir Đurđevi Stupovi.

Oni nijesu krili oduševljenje gradom tako da je bilo riječi i organizovanju kulturne večeri u Beranama posvećene crnogorsko – ruskom prijateljstvu.

Prije dolaska u Crnu Goru, članovi ovog udruženja boravili su u Beogradu na vojnoj paradi organizovanoj povodom 70 godina od oslobođenja. Organizacija su koja propagira zdrav život, njegovanje pravoslavnih tradicija, aktivni su u pomoći djeci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije.

Portal Analitika