Društvo

KULJAČA: Ne znam motive napada

1910Kuljaca2
B
ivši gradonačelnik Budve, Rajko Kuljač, saopštio je Portalu Analitika da ne zna motive napada "molotovljevim koktelima" na objekat u njegovom vlasništvu u kome se nalaze restoran i apartmani za izdavanje.

KULJAČA: Ne znam motive napada
Portal AnalitikaIzvor

Policija traga za napadačima koji su danas nešto poslije 14 sati bacilli eksplozivnu napravu, takozvani “molotovljev koktel”, ispred kuće bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače, u bečićkom naselju Rafailovići. U napadu niko nije povrijeđen, nije pričinjena ni materijalna šteta, a u kući u kojoj se nalaze restoran i apartmani za izdavanje u momentu napada, kako saznaje Portal Analitika, jedino je bila kuvarica. Ona je čistila unutrašnjost restorana kada je začula prasak.

Policija je tokom uviđaja, kako saznajemo, pronašla još jedan “molotovljev koktel“ na mostu za koji se vjeruje da su napadači takođe planirali da bace na kuću Kuljače, ali, kako pretpostavljaju istražitelji, on im je ispao iz automobila.

Inspektori su uzeli snimke sa sigurnosnih kamera Kuljačinog i objekata u blizni tako da se nadaju da će brzo identifikovati napadače.

Kuljača je Portalu Analitika kazao da ne zna motive napada.

Ovo nije prvi put da su Rajko Kuljača i njegova porodica na meti, zbog čega je on ljetos policiji prijavio da nije bezbjedan. Na pragu prodične kuće Rajka Kuljače i njegovog brata Rista početkom juna, na njihovoj zajedničkoj terasi osvanula je ručna bomba bez osigurača. Bombu je pronašla kućna pomoćnica dok je čistila terasu.

Mjesec ranije Rajko Kuljača je prijavio policiji da je primijetio maskiranog mladića, sa kapom na glavi, kako se mota oko njihove porodične kuće.

Ko je i zašto ljetos bacio bombu na terasu kuće Kuljača do danas nije utvrđeno.

Risto Kuljača ranije je dnevniku „Dan“ dostavio pismo u kojem je naveo da on i njegova porodica preživljavaju agoniju. Napisao je da se u takvoj situaciji nalaze zahvaljujući budvanskoj vlasti, potpredsjedniku DPS-a Svetozaru Maroviću i biznismenu Branislavu Saviću, zvanom Gugi i optužio Savića, inače kuma Rajka Kuljače, da ih „reketira“.

Savić je, pred beogradskim pravosuđem, tužio Rajka Kuljaču za prevaru, tvrdeći, kako su prenijeli mediji, da mu je da milion i 200.000 eura koje mu ovaj nikada nije vratio. On je ljetos najavio nove tužbe protiv Kuljače.

Rajko Kuljača prvooptuženi je u slučaju “Zavala” u kojem se sudi njemu i njegovim saradnicima zbog navodnih malverzacija tokom gradnje postrojenja za desalanizaciju vode na Zavali. Osim njega, optužen je i Dragan Marović, brat potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, zatim bivši direktor budvanskog Vodovoda i nekadašnji poslanik DPS-a Đorđije Pinjatić, kao i njihovi saradnici na projektu gradnje fabrike za desalanizaciju Dragan Sekulić, vlasnik preduzeća “Moni invest” i članovi komisije koja je procjenjivala vrijednost izvedenih radova Dragan Žinić, Slobodan Đurović, Stevan Vučetić, Sreten Tomović, Novak Stanojević i Marko Kaloštro.

Oni su okrivljeni da su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradsku kasu za 821.599 eura.

U julu, u Višem sudu u Podgorici, oni su u ponovljenom postupku proglašeni krivim i osuđeni. Kuljača je dobio pet, a Marović četiri godine zatvora, Pinjatić je osuđen na tri godine, dok su Žinić, Đurović, Vučetić, Tomović, Stanojević i Kaloštro osuđeni na po dvije godine. Sekulić je za zlupotrebu službenog položaja putem podstrekavanja osuđen na tri i po godine zatvora.

Slučaj “Zavala” prvi je “veliki” predmet specijalnog tužilaštva, koji je, iako je prošao Viši sud, prvom presudom neslavno završio na Apelacionom. Žalbeni postupak povodom nove presude je u toku.

Foto: butua.com

Portal Analitika