Turizam

Studijska posjeta doprinosi rastu broja njemačkih turista

turoperatoridjom
S
tudijska posjeta predstavnika njemačkog udruženja turističkih agencija, Deutscher Reiseringa, Crnoj Gori trebalo bi da doprinese unaprijeđenju saradnje sa crnogorskom turističkom privredom i povećanju broja turista iz Njemačke.

Studijska posjeta doprinosi rastu broja njemačkih turista
Portal AnalitikaIzvor

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) je saopšteno da će predstavnici Deutscher Reiseringa do srijede boraviti u studijskoj posjeti, čiji je cilj upoznavanje sa hotelskim kapacitetima i turističkim sadržajima Crne Gore.

- Riječ je o 30 vlasnika i direktora agencija članica udruženja, koje okuplja preko 200 turističkih agencija iz Njemačke i djeluje u okviru REWE Travel agency grupe, koja ima više od 2,5 hiljada agencija i putem koje najveći broj turista sa njemačkog tržišta dolazi u Crnu Goru - navodi se u saopštenju.

Predstavnik NTO u Njemačkoj, Karlo Petelin, kazao je na koktelu u hotelu Splendid da je njemačko tržište strateški važno emitivno tržište za Crnu Goru.

On je dodao da je zadovoljan činjenicom da su počeli da se valorizuju napori koje crnogorska Vlada i turistička privreda u kontinuitetu ulažu u pravcu poboljšanja turističkog prometa sa tog tržišta. Ohrabruje i podatak da u Crnoj Gori boravi 20 odsto više njemačkih turista u odnosu na isti period prošle godine.

Iz NTO je saopšteno da se očekuje da će sa najavljenim velikim investicijama u crnogorski turizam proporcionalno rasti interesovanje velikih turoperatora za Crnu Goru kao turističku destinaciju, ali i nezavisnih specijalizovanih agencija iz Njemačke.

- Osnovni preduslov za napredak na tom planu je poboljšanje avio veza između Crne Gore i Njemačke. U tom smislu nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines ulaže dodatne napore i za sljedeću godinu planira veći broj konekcija sa njemačkim gradovima, kao što su Hanover, Lajpcig, Berlin, Štutgart, Nirnberg, Diseldorf i Frankfurt - navodi se u saopštenju.

Predstavnikci Deutscher Reiseringa će tokom petodnevne posjete boraviti u hotelu Splendid, a obići će i hotele u Ulcinju, Baru, Budvi i Kotoru. Planirani su i obilasci Bara, Ulcinja, Cetinja i Bokokotorskog zaliva.

Studijska posjeta organizovana je uz podršku NTO i lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Cetinja, kompanije Montenegro Stars, hotela Iberostar Bellevue i turističke agencije Globtour iz Budve, koja je partner REWE Travel agency grupe.

Portal Analitika