Abiznis

Prijavljeno 1,3 hiljade poslodavaca

18mub

Za treći ciklus Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem prijavljen je 1.331 poslodavac, a oni visokoškolcima nude 6.911 mjesta.

Prijavljeno 1,3 hiljade poslodavaca
Portal AnalitikaIzvor


Na javni poziv Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje javio se 1.171 poslodavac iz privatnog, a 160 iz javnog sektora.



Rukovodilac koordinacionog tima za praćenje realizacije programa, Mubera Kurpejović, kazala je da je najveći broj prijavljenih poslodavaca iz privatnog sektora, podsjećajući da je od početka realizacije Programa to postavljeno kao jedan od primarnih ciljeva, imajući u vidu da taj sektor treba da aktivno učestvuje u stručnoj obuci mladih i otvaranju novih radnih mjesta.



"Poslodavci su dužni da korisnicima pruže stručno osposobljavanje, u skladu sa Programom stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem", podsjetila je Kurpejović za Pobjedu.



Kako je upozorila, stručni tim zadužen za realizaciju Programa, u saradnji sa nadležnim državnim organima, kontrolisaće sprovođenje stručnog osposobljavanja.



Prijava korisnika u okviru trećeg ciklusa Programa stručnog osposobljavanja počeće u ponedjeljak, 20. oktobra i trajaće do 20. novembra.

Portal Analitika