Društvo

Uhapšena dva maloljetnika zbog tuče u Gimnaziji u Tuzima

1710popovic
S
lužbenici Centra bezbjednosti Podgorice, Jedinice za suzbijanje maloljetničke delinkvencije identifikovali su i danas prekršajno procesurirali dva lica za koja se sumnja da su prije dva dana fizički napala jedno lice u dvorištu Gimnazije „25. Maj“ u Tuzima.

Uhapšena dva maloljetnika zbog tuče u Gimnaziji u Tuzima
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazala Tamara Popović, portparol Uprave policije, i dva osumnjičana i oštećeno lice su učenici pomenute Gimnazije.
„ Policijski slubenici su radeći na rasvjetljavanju okolnosti narušavanja javnog reda i mira ispred dvorišta Gimnazije „25. Maj“ u Tuzima, a koje su se dogodile 15. oktobra došli do sumnje da su A.D (17) i M.G (17) tog dana fizički napali D.O (15) u dvorištu gimnazije. Oštećeni D.O. je nakon toga prevezen u Klinički centar radi pružanja ljekarske pomoći. O identifikovanju dva osumnjičena lica je upoznat zamjenik osnovnog državnog tužioca u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti i naložio da se A.D. i M.G. prekršajno procesuiraju. Policijski službenici su shodno tome područnom organu za prekršaje podnijeli prekršajnu prijavu protiv pomenutih lica zbog osnovane sumnje da su na štetu D.O. počinili prekršaj iz člana 10. Zakona o javnom redu i miru-fizički napad“, saopštila je Popović na današnjoj konferenciji za medije.

Ona je dodala da službenici policije preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su tog dana narušavala javni red i mir u krugu Gimnazije u Tuzima.

Na pitanje da li su se u Tuzima međusobno sukobila djeca albanske nacionalnosti, ili je u pitanju bio sukob albanske i nealbanske djece, Popović je kazala da budući da su u pitanju maloljetna djeca nije u mogućnosti da u ovom trenutku saopšti te informacije.

Portal Analitika