Abiznis

Novi projekat: ,,Uprava po mjeri građana i biznisa“

novipok
M
inistar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, na čelu sa stalnim predstavnikom, Rastislavom Vrbenskim.

Novi projekat: ,,Uprava po mjeri građana i biznisa“
Portal AnalitikaIzvor

 

Na današnjem sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i konstatovana izuzetna uspješnost projekta “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“, što. između ostalog, potvrđuju i međunarodna priznanja koje je isti dobio.

Imajući u vidu motivisanost Ministarstva finansija, kao i Vlade Crne Gore, da dodatno unaprijedi i obogati saradnju sa civilnim sektorom, kao i brojne, direktne i indirektne, benefite pomenutog projekta, ministar Žugić iskazao je punu spremnost da podrži nastavak projekta „Budi odgovoran“.

U tom smislu, na današnjem sastanku je dogovorena obogaćivanje ukupnog projekta usmjerenog na suzbijanje sive ekonomije, kroz uvođenje još jednog modela javnog dijaloga Vlade i građana. Naime, inicirano je lansiranje novog projekta pod nazivom „Uprava po mjeri građana i biznisa“, čiji je cilj pokretanje javnog dijaloga putem kojeg će građani, kao i akademska zajednica i nevladin sektor, odnosno cjelokupna zainteresovana javnost, ukazivati na biznis barijere i administrativne procedure koje opretećuju građane i privredu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Vrbenski je izrazio spremnost Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) da, u skladu sa dosadašnjom praksom, potpomogne sprovođenje projekta. Potencijalni partner na projektu bila bi Britanska ambasada Podgorica.

Ministar Žugić je naglasio da će ovaj projekat biti podstrek da i ostale državne institucije budu u većoj mjeri transparentne u svom radu i inspirišu javnost da se uključe u rješavanje pitanja od opšteg interesa.

 

 

Portal Analitika