Abiznis

Razmisliti o plasmanu investicija iz Konektikata

kristofer-marfi
U
budućem periodu bi trebalo razmišljati o plasmanu potencijalnih investicija iz američke savezne države Konektikat, koju senator Kristofer Marfi predstavlja u Kongresu SAD, poručili su predsjednici SNP-a i Pozitivne Srđan Milić i Darko Pajović nakon sastanka sa predsjedavajućim Potkomiteta za evropska pitanja.

Razmisliti o plasmanu investicija iz Konektikata
Portal AnalitikaIzvor

Milić i Pajović, su iznijeli svoja mišljenja o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na pitanje ukupnih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

- Milić i Pajović su izrazili očekivanje da će se kroz programe podrške koje SAD-a pružaju institucijama naše zemlje unaprijediti vladavina prava, primjenjivati zakoni, poštovati i sprovoditi princip transparentnosti i odgovornosti, razvijati politički dijalog, kao i da će se razvijati ekonomski odnosi dvije države - saopšteno je iz ovih partija.

Poseban akcenat je stavljen na neophodnost reformi u sektoru bezbjednosti, kao i borbi protiv svih oblika korupcije.

- U tom smislu je pozdravljen izbor Vrhovnog državnog tužioca u Skupštini Crne Gore, sa očekivanjem konkretnih rezultata rada u narednom period - kazali su u partijama.

Sagovornici su istakli da bi trebalo u budućem periodu razmišljati i o plasmanu potencijalnih investicija iz američke savezne države Konektikat, koju senator Marfi predstavlja u Kongresu.

Milić i Pajović su takođe istakli da bi kompanije iz Amerike i investitori bili dobrodošli u zemlje regiona, jer bi to doprinjelo jačanju ekonomske, pa i političke stabilnosti ukupnog regiona.

- Stoga je neophodno nastaviti sa reformama na svim nivoima i stvarati dobar poslovni ambijent i tržišne pretpostavke za dolazak investitora i ulaganje u Crnu Goru - zaključili su Milić i Pajović.

Portal Analitika