Abiznis

Lakićević: Računovođe svjesne svog značaja u Crnoj Gori (VIDEO)

1609lakicevic
D
anas je u Bečićima počeo IX Kongres računovođa i revizora Crne Gore, koji će trajati tri dana.

Lakićević: Računovođe svjesne svog značaja u Crnoj Gori (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Poreske uprave Crne Gore Milan Lakićević zahvalio se organizatoru manifestacije, Institutu sertifikovanih računovođa, što je, kako kaže, pružio priliku računovođama da razmijene iskustava i afirmišu i unaprijede profesiju.

On je kazao da su Poreska uprava i Ministarstvo finansija u Institutu sertifikovanih računovođa dobili pouzdanog i dobrog partnera.
" Mi ćemo našu saradnju intenzivirati i u narednom periodu, prije svega radeći zajednički na oblikovanju i dogradnji zakonske regulative, a tu prije svega mislim na Zakon o računovodstvu i reviziji koji se ovih dana priprema, ali naravno i na implementaciji međunarodnih standarda, uspostavljanju sistema kontrole kvaliteta, ali i razvoju računovodstvene profesije", istakao je Lakićević.

Direktor Poreske uprave je dalje rekao da je veliko prisustvo računovođa na ovogodišnjem Kongresu najbolji dokaz da je računovodstvena profesija u Crnoj Gori svjesna svog značaja i uloge.
" Znamo to dobro i ne moramo da ponavljamo da računovođe nijesu instrument za ispunjavanje želja u rukama vlasinka i menadžera, već smo ovdje da štitimo dostojanstvo, integritet profesije, da pružamo stručna i ekspertska znanja i da na taj način stvorimo dobre tržišne prilike i dobar sistemski ambijent u kojem će se razvijati naš biznis", poručio je Lakićević na otvaranju Kongresa.

On je na kraju kazao da se posebno raduje zbog činjenice da je Institut uspostavio dobre veze sa profesionalnim asocijacijama iz regiona, iz razvijenih zemalja Evropske unije i da će ta saradnja u budućem periodu biti bolja i svestranija.




Portal Analitika