Društvo

Ljubo Bigović saslušan u istrazi o ubistvu Osmanagića

1510ljubobigovicok
B
aranin Ljubo Bigović saslušan je u spuškom zatvoru u okviru istrage o ubistvu njegovog zeta, Armina Muše Osmanagića (39), pišu Vijesti.

Ljubo Bigović saslušan u istrazi o ubistvu Osmanagića
Portal AnalitikaIzvor

Optuženi za ubistvo policajca Slavoljuba Šćekića, prema informacijama podgoričkog lista, istražiteljima je rekao da nema nikakvih saznanja o tom zločinu. Navodno, Bigović je policijskim inspektorima kazao da je devet godina iza zatvorskih zidina i da im ne može pomoći u toj istrazi. Takođe je rekao da je teško bolestan i tražio od njih „da ga poštede dalje komunikacije o tome i dozvole mu da se izliječi“.

Njega su, prema nezvaničnim informacijama istog lista, po nalogu tužiteljke Lepe Medenice, u Istražnom zatvoru saslušali inspektori kriminalističke policije. Saslušanju su prisustvovali sudija Apelacionog suda Dragiša Rakočević i načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković.

Podsjećamo, Osmanagić je ubijen 16. septembra metkom iz snajpera, u trenutku kada je ulazio u baštu svog restorana „Savoja“ u centru Bara.

Bigović je u Istražnom zatvoru i čeka četvrto suđenje za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, izvršeno 30. avgusta 2005. godine. Taj proces otpočeće nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuće presude optuženima. Prije toga, Apelacioni sud potvrdio je presudu kojom su četvorica optuženih osuđeni na ukupno 120 godina zatvora.

Portal Analitika