Društvo

FOTO: Čekaonica „ofarbana“ vlagom

1510domzdravlja1
U
Domu zdravlja "Centar" u centru Podgorice – u blizini nove zgrade CANU – pacijente dočekuje prizor nepriličan za zdravstvenu ustanovu: ispred ordinacija izabranih ljekara za odrasle, dobar dio maltera sa zida je otpao, po svemu sudeći od vlage koja se jasno nazire na zidu. U uglu je metalna lampa, iskopčana iz štekera, valjda iz predostrožnosti da ne dođe do kratkog spoja.

FOTO: Čekaonica „ofarbana“ vlagom
Portal AnalitikaIzvor

U istoj čekaonici, samo na suprotnom zidu, uramljen je poster kojim se pacijenti se ljubazno mole za tišinu, uz važno podsjećanje da se nalaze u zdravstvenom objektu. Očito da zaposleni u zdravstvu nisu propustili da podsjete pacijente na manire u domu zdravlja, ali su izgleda zaboravili - kako zdravstveni objekat treba da izgleda.

1510domzdravlja2„Dom zdravlja Podgorica savremena je zdravstvena ustanova, koja svojim sugrađanima obezbjeđuje i pruža kvalitetnu i dostupnu primarnu zdravstvenu zaštitu, brine o njihovom zdravlju i vodi računa o njihovim pravima“, stoji u pozdravnom pismu direktora JZU Dom zdravlja Podgorica dr Nebojše Kavarića, na sajtu pomenute institucije.

Možda pitanje za direktora može da glasi: da li savremena zdravstvena ustanova treba da izgleda ovako i da li pacijenti treba svoj red da čekaju uz pogled na neugledni zid koji „vapi“ za molerisanjem?

K.Ć.

 

Portal Analitika