Društvo

Međunarodni festival balona obilježen i u Pljevljima

1410pljevlja
G
rađani Pljevalja imali su sinoć priliku da vide toplovazdušne balone, koji su u okviru 5.Međunarodnog festivala balona „Montenegro open„ posjetili njihov grad.

Međunarodni festival balona obilježen i u Pljevljima
Portal AnalitikaIzvor

Jutros rano su balonari krstarili iznad Maočkog polja i okolnih sela. Letjelo se na visinama do 150 metara iznad terena, u okviru pojasa slobodnog leta.

Inače u Pljevljima postoje dva vazduhoplovna kluba, a prema riječima inostranih pilota balona, okolni tereni su izvanredni za letenje.

Večeras će u Domu Vojske u Pljevljima biti otvorena izložba vazduhoplovne fotografije prikazaće se film o Gojka Kastratovića o 100 godina vazduhoplovstva u Crnoj Gori, a zainteresovani turistički poslenici će imati priliku da detaljnije porazgovaraju sa balonarima i dobiju punu informaciju o svim aspektima ove djelatnosti , uključujući i upustva za izradu bizniimplanova, školovanju kadra i umrežavanja sa davaocima sličnih usluga iz regiona.

Balonarski karavan sjutra kreće prema Bijelom Polju gdje se programi festivala nastavljaju, ukoliko vrijeme posluži, još nekoliko dana.

Portal Analitika