Abiznis

Bar: Kruzer „Berlin“ uplovio u Luku Bar

11b1
P
rvi kruzer u istoriji najveće barske kompanije uplovio je u subotu, tačno u sedam sati ujutro u Luku Bar. Brod „Berlin“, njemačke kompanije FTI Cruises, koji plovi pod zastavom Malte dovezao je u Bar oko 400 turista, uglavnom Njemaca i Francuza.
Bar: Kruzer „Berlin“ uplovio u Luku Bar
Portal AnalitikaIzvor

Uzbuđenje zbog, kako su istakli „istorijskog trenutka“ nijesu krili ni predstavnici većinskog vlasnika Kontejnerskog terminala i generalnih tereta-turski „Global Ports“, ni pobornici kruzing- turizma iz Bara.

- Ovo je istorijiski događaj i za Bar i za kompaniju. Nadamo se da ćemo ubuduće ovdje imati putnički kruzerski terminal. Smatram da su ta očekivanja realna, s obzirom da „Global Ports“ spada u vodeće kompanije u toj oblasti u svijetu- kazao je u razgovoru za Pobjedu komercijalno- operativni direktor Cihan Gulec (Džihan Guleč).

On je istakao i da je postojeći gaz od deset metara sasvim dovoljan, te da „zahtjeva za većim nema“.

- Planiramo izgradnju putničkog terminala. Nadamo se da će on biti završen do sredine naredne godine. Smatramo da ćemo realizacijom te investicije biti u mogućnosti da kruzerima pružimo bolje i kvalitetnije usluge od svih luka u okruženju. Korist će imati i kompanija i grad i država- najavio je Gulec.

Zadovoljan je i vlasnik putničke agencije „Allegra“, Mihailo Vukić, čija kompanija je već godinama čvrsto pozicionirana kao renomiran i ozbiljan partner u kruzing turizmu na destinacijama širom svijeta. Ipak, posebno mu znači što je konačno, u njegov rodni grad uplovio kruzer. To za Vukića predstavlja gotovo izvjesnost da će nakon početnog koraka Bar uskoro postati zanimljiva destinacija za turiste visoke platežne moći.

kruzer-berlin
- Velika je stvar što je u Bar, posredstvom kotorske agencije „Boka Adriatic“ uplovio „Berlin“. Brod dug oko 140 metara nije mogao da se veže na putničkom terminalu, pa se stoga usidrio u Luci. „Berlin“ je sagrađen 1980 godine, a do Crne Gore dovezao je putnike koji su se 6. oktobra ukrcali u Nici- objašnjava Vukić, uz nadu da će „u Bar uskoro dolaziti brodovi koji prevoze i po nekoliko hiljada putnika“.

Za posjetioce sa „Berlina“ bio je organizovan interesantan izlet do Skadarskog jezera, Stare masline na Mirovici i Starog grada.

Kruzer „Berlin“ je luku Bar napustio u 14 sati i otplovio ka sljedećem odredištu, talijanskoj luci Taranto.

Pobjeda.me

Portal Analitika