Društvo

Pretučeni starac: Stariji sin me je tukao boksom i štapom

pljevlja
S
tariji sin me je prvo udario boksom u oko, a zatim nastavio štapom da me tuče po tijelu dok se nisam onesvijestio, pričao je juče novinaru "Vijesti" Milorad Rovčanin, koga su prije tri dana sinovi pretukli, pa opljačkali.

Pretučeni starac: Stariji sin me je tukao boksom i štapom
Portal AnalitikaIzvor

Osamdesetpetogodišnjak se od brutalnog premlaćivanja još oporavlja na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Pljevljima.

Brojni podlivi na licu, vratu, rukama i drugim dijelovima tijela govore o silini udaraca koje su mu sinovi Radenko (50) i Veljko (49) zadavali u porodičnoj kući u pljevaljskom selu Potoci.

Najstariji Rovčanin u toj kući živio je sam nakon što mu je prije godinu supruga preminula.

On je reporteru “Vijesti” do detalja ispričao šta se desilo te večeri, naglašavajući da je većinu udaraca primio od starijeg sina Radenka: “Mlađi sin me samo dva puta udario”.

Milorad je rekao da su mu sinovi došli oko 21 sat, da su sjeli ispred kuće i nastavili da piju iako su već bili alkoholisani.

"Zvao sam ih da uđu u kuću, jer sam bio naložio vatru. Popili smo kafu, a onda su oni počeli sa pričom kako sam pod uticajem nekih komšija".

Tvrdi da su potom rekli kako znaju da ih otac po selu ogovara. To su saznali, kako su mu rekli, tajno snimajući njegove razgovore sa komšijom...

Negdje oko ponoći, prema njegovim riječima, Radenko je ustao i tražio mu novac.

"Potom me je udario boksom u oko i ja sam pao na pod. Nastavio je da me udara nogama i rukama. Dok me je udarao govorio sam Radenko šta to radiš, znaš li ti koliko sam se obradovao kada si mi se ti rodio nakon tri ćerke. Nastavio je da me udara štapom po rukama, nogama i leđima. Nakon toga sam se onesvijestio", rekao je Milorad.

On je kazao da mu je potom stariji sin svukao pantalone i iz njih uzeo novčanik. Tada su batinaši tražili od oca da se pridigne na ležaj:

"Kada sam im rekao da ne mogu da se uspravim, oni su me prevukli na krevet".

On je rekao da su ga sinovi pitali šta želi od njih i da im je odgovorio da hoće da ga povezu do bolnice, pa su ga odvukli do automobila...

Kada su stigli do Pljevalja, prema njegovim riječima, on je sinovima rekao da ga odvedu do stanice policije...

“Okrenuli su kola i vratili me u Potoke. Izbacili su me iz auta. Pozvao sam prvo taksi, jer nijesam imao broj policije. Kada su mi rekli da ne mogu da dođu, zamolio sam ih da prijave policiji šta se desilo. Poslije dvadesetak minuta nazvali su me iz policije i došli u selo”, rekao je Rovčanin.

Nakon što izađe iz bolnice, tvrdi da namjerava život nastaviti u staračkom domu: “Novac koji su mi ukrali, čuvao sam za to”.

Sutkinja za istragu Višeg suda Vanja Rakonjac odredila je juče pritvor do 30 dana braći Radenku i Veljku Rovačanin, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništo. Njih dvojica ispitani su nakon zahtjeva za pokretanje istrage koji je podnijela zamjenica višeg državnog tužioca Ljubinka Madžgalj.

Sinovi su od oca ukrali 7.100 eura i pištolj. Policajci su kod Radenka pronašli su 14 novčanica u apoenima od 50 eura i pet novčanica od sto eura, a kod Veljka pet novčanica po sto eura. (Vijesti)

 

 

 

Portal Analitika