Abiznis

ŽUGIĆ: Moguće smanjenje poreza na dohodak i dobit

zugicc
S
rednjoročnom strategijom sprovođenja fiskalne politike, koju Vlada priprema, biće predložena promjena strukture oporezivanja, odnosno transfera ka porezima koji imaju niži negativan uticaj na ekonomski rast, uz smanjenje poreskog opterećenja dobiti i dohotka, najavio je u izjavi za „Pobjedu“ ministar finansija Radoje Žugić.

ŽUGIĆ: Moguće smanjenje poreza na dohodak i dobit
Portal AnalitikaIzvor

Ministar kaže da su u Crnoj Gori neophodne više stope ekonomskog rasta, između ostalog i radi minimiziranja ranjivosti, koje se prije svega ispoljavaju u negativnom saldu plaćanja u razmjeni robe sa inostranstvom i upozorava da se hitno mora reagovati.

Žugić ističe da je u toku izrada srednjoročne strategije sprovođenja fiskalne politike.

„Preduzimaju se aktivnosti na definisanju dokumenta koji će predstavljati srednjoročnu strategiju sprovođenja fiskalne politike, koja će biti usklađena sa principima predvidljivosti i odgovornosti, kao i fiskalnim pravilima utvrđenim Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Glavni cilj kreiranja i sprođenja pomenute strategije je vraćanje javnog duga na održiv nivo i stvaranje fiskalnog prostora za dodatnu investicionu potrošnju, imajući u vidu potrebe u oblasti infrastrukture i druge razvojne projekte, naveo je ministar Žugić.

Portal Analitika