Kultura

Prijava filmova za predselekciju Berlinala

1010berlinale
M
inistarstvo kulture pozvalo je domaće producente da prijave filmove za predselekciju Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Prijava filmova za predselekciju Berlinala
Portal AnalitikaIzvor

Sama predselekcija biće održana od 2-5. decembra u Beogradu, u organizaciji Filmskog centra Srbije, a prisustvovaće joj predselektori Berlinala Bernd Buder i Nikolaj Nikitin.

- Shodno propozicijama, prijavljivanje se odnosi na završene dugometražne igrane i dokumentarne  filmove (preko 60 minuta) i kratkometražne igrane filmove (do 30 minuta) ili rough cut filmova koji će biti završeni najkasnije do sredine decembra 2014. godine. Formati koji su prihvatljivi su DCP ili Blu-Ray, sa engleskim ili njemačkim titlom, a neophodno je dostaviti i titlovanu DVD kopiju prijavljenog filma – ističu iz Ministarstva kulture.

Filmove sa pratećim podacima na engleskom jeziku (naziv, sinopsis, cast & crew list, minutaža, format), zainteresovani producenti mogu dostaviti do 15. novembra na adresu:

Ministarstvo kulture, Njegoševa ulica, 81250 Cetinje, sa naznakom: Predselekcija za Berlinale.

- Podsjećamo da film u Berlinu mora da ima svjetsku premijeru za glavni takmičarski program ili evropsku premijeru za prateće programe (Forum, Panorama) – navodi se u pozivu.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Iliji Subotiću, savjetniku za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture (ilija.subotic@mku.gov.me, 041 232 583).

Prošlogodišnja predselekcija filmova za

Berlinale

održana je u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Portal Analitika