Abiznis

Mihailović: Tražimo koncesionare za autoput do Boljara

Zorana-Mihajlovic
Z
a neke dionice auto-puta od Beograda do Crne Gore još nisu pronađeni izvođači radova i utvrđeni modeli finansiranja, rekla je potpredsjednica Vlade Srbije. Zorana Mihajlović.

Mihailović: Tražimo koncesionare za autoput do Boljara
Portal AnalitikaIzvor

Ona je na regionalnom investicionom samitu NIN Fokusa u Aranđelovcu kazala da tu prije svega misli na mogućnost koncesije za dionicu od Požege do Boljara, na granici sa Crnom Gorom. 

"Prioritet vlade je da završi i ubrza projekte koji su u toku", rekla je Mihajlović dodajući da je infrastruktura bila prioritet svake vlade. Ona je objasnila da je vrijednost tekućih projekata u putnoj i željezničkoj infrastrukturi u Srbiji 4,2 milijarde eura.

Tekući projekti u željezničkoj infrastrukturi, kako je navela,  vrijedni su 1,2 milijarde eura i odnose se na modernizaciju postojećih i dijelom izgradnju novih pruga, dok su projekti u putnoj infrastrukturi vredni tri milijarde.

Mihajlović, koja je ujedno i ministrica građevine, saobraćaja i infrastrukture, naglasila je da vlada mora da ubrza projekte, s obzirom na to da mnogi kasne, kao i da podigne građevinsku aktivnost u zemlji.

(B92)

Portal Analitika