Abiznis

Radnici sa sjevera dogovaraju pohod na Podgoricu

protest-sjever
N
euvrštavanje u dnevni red Skupštine Predloga zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju,kojim radnici sa sjevera traže ista prava kao ikolege iz Željezare i Kombinata aluminijuma, još je jedan atak na državu, smatraju predstavnici preduzeća iz sjevernog regiona.

Radnici sa sjevera dogovaraju pohod na Podgoricu
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju koje potpisuju predstavnici Gornjeg Ibra, invalida rada, Šumarskog preduzeća, fabrika dekora papira i mašinskih djelova iz Rožaja navodi se da je to kap koja je prelila čašu i može lako dovesti i do masovnih protesta na sjeveru.

„Ruši se država i Ustav, a mi sa sjevera smo spremni da uvijek branimo državu, zbog čega krećemo u masovne proteste i pohod prema Podgorici“, navodi se u saopštenju i poručuje da će se sjutra sastati u Rožajama i dogovoriti kada kreću u proteste za odbranu Ustava i sjevera.

„Da li je to ona ravnopravna država svih građana za koju smo se borili? Najžalosnije je što su protiv tog predloga glasali poslanici koji su sa sjevera i koji znaju kako se ovamo živi“, ocijenili su radnic, koji pitaju poslanika SDP-a Izeta Bralića, koji je glasao protiv predloga, kako sada ima obraza da dođe u Rožaje.

„Poručujemo mu da tražimo da odmah podnese ostavku i u Skupštini, kao poslanik, i na sve funkcije u Opštini, jer su ga građani Rožaja izabrali, isti oni koje je sada izdao“, navodi se u saopštenju.

Pozvali i predstavnike Bošnjačke stranke Almera Kalača i Šefkiju Murića iz DPS-a, koji su takođe glasali protiv, da javno odgovore koga zastupaju u Skupštini i da li su se, kako pitaju, možda prodali za stanove koje su dobili u Podgorici.

Predstavnik radnika GRO Radnik iz Bijelog Polja Svetozar Čabarkapa rekao je da su spremni da pozovu sve radnike i građane sjevera Crne Gore u odbranu svojih prav, tvrdeći da “jedni radnici dobiju sve što požele, dok to drugi koji dolaze iz sjevernog regiona ne mogu da ostvare“. Podsjetio je I das u radnici sa sjevera dobijali 1,96 hiljada eura za otpremnine, dok su oni iz centralnog regiona naplaćivali do 40 hiljada eura.

 

 

Portal Analitika