Društvo

Realizovan transfer osuđenika iz Velike Britanije u Crnu Goru

3policijaskicaok
S
lužbenici NCB Interpol Podgorica realizovali su juče iz Velike Britanije u Crnu Goru transfer osuđenog lica, državljanina Crne Gore, Zorana Drešića (40) iz Bara, saopšteno je iz Uprave policije.

Realizovan transfer osuđenika iz Velike Britanije u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- Postupajući po molbi za transfer osuđenog lica Zorana Drešića da izdržavanje preostalog dijela izrečene kazne zatvora na koju je osuđen u Velikoj Britaniji nastavi u našoj zemlji, Viši sud u Podgorici donio je presudu kojom je ova molba uvažena i kojom je ovo lice, shodno navedenom, osuđeno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 16 godina i šest mjeseci zatvora – navodi se u saopštenju.

On je, presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 16 godina i šest mjeseci za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave iz KZ Crne Gore, a koja su počinjena u Velikoj Britaniji.

Drešić je prethodno u Velikoj Britaniji osuđen od strane Kraljevskog suda u Kingstonu zbog toga što je zajedno sa četiri lica neovlašćeno izbjegao zabranu uvoza kontrolisane droge A klase – 202 kilograma praha koji sadrži kokain hidrohlorid, kao i zbog posjedovanja falsifikovanog dokumenta, čime je, shodno zakonima Velike Britanije, utvrđeno da je izvršio krivična djela zavjera i posjedovanje lažnih isprava.

Osim navedenog, Za Drešićem postoji i naredba za izdavanje potjernice Višeg suda u Podgorici radi prinudnog dovođenja optuženog, protiv kojeg je podignuta optužnica u septembru 1995. godine, zbog krivičnog djela počinjenog na teritoriji naše države.

Drešić je, nakon preuzimanja, sproveden u Zavod da izvršenje krivičnih sankcija. Transfer osuđenog lica realizovan je uz podršku Posebne jedinice policije.

Portal Analitika