Društvo

DAN: Mugoša ostaje bez devet funkcija

0810mugosaok
O
dlaskom sa pozicije prvog čovjeka Glavnog grada Miomir Mugoša će ostati bez devet funkcija, pošto je predao zahtjev za razrješenje iz upravnih odbora i savjeta nakon što mu je istekao mandat na mjestu gradonačelnika Podgorice.

DAN: Mugoša ostaje bez devet funkcija
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše Dan, osim što je bio gradonačelnik Mugoša je bio i predsjednik Skupštine akcionara Sosiete ženeral banke i Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, kao i član Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta, Koordinacionog odbora za reformu lokalne samouprave, Senata prijestonice Cetinje i Nacionalnog savjeta za održivi razvoj i klimatske promjene.

"Prema podacima iz izvještaja o imovini i prihodima, koji je objavljen na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa, po prestanku funkcije gradonačelnika Glavnog grada Mugoša je bio uključen i u Savjet za strane investicije, Nacionalni savjet za droge i Savjet za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zajednice opština. Mugoša je u imovinskom kartonu po prestanku funkcije gradonačelnika naveo da je podnio zahtjeve za razrješenje iz pomenutih upravnih odbora i savjeta", ističe se u članku.

On je Komisiji prijavio da je samo od zakupa stambenih objekata na Marezi lani prihodovao 48.000 eura. U njegovim kućama na Marezi podstanari su bili kineski ambasador Ži Žaolin i bivši šef Delegacije EU u Crnoj Gori Leopold Maurer.

Portal Analitika