Abiznis

Radnici sa sjevera najavili da će pješačiti do Skupštine


protest-sjever
R
adnici sa sjevera će pješke krenuti prema Skupštini, ukoliko ne bude prihvaćena njihova inicijativa da im se omogući penzionisanje pod istim uslovima kao radnicima KAP-a i Željezare, rekao je predstavnik radnika Gornjeg Ibra Sadik Klimenta.

Radnici sa sjevera najavili da će pješačiti do Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da su radnici sa sjevera odlučni da istraju u inicijativi da se onima koji su ostali bez posla zbog loše privatizacije ili uništavanja preduzeća, a imaju najmanje 30 godina staža, kroz izmjenu Zakona o PIO, omogući penzioninisanje pod istim uslovima kao radnicima KAP-a i Željezare.

„Dogovorili smo se da, u slučaju ignorisanja naše inicijative, svi krenemo pješke prema Skupštini, gdje ćemo razapeti šatore u borbi za naša prava i odbranu Ustava“, rekao je Klimenta i dodao da su radnici sa sjevera opljačkani, osiromašeni i dovedeni na prosjački štap.

Predstavnik bjlopoljskog GRO Radnik Svetozar Čabarkapa kazao je da je inicijativu radnika sa sjevera na sjednici Skupštine Opštine Bijelo Polje podržao jedino odbornik SNP-a i najavio da će na protestnu šetnju pozvati i građane Podgorice. Predsjednik Invalida rada iz Rožaja Hajran Murić najavio je da će se invalidi rada sa sjevera priključiti svim protestima koje budu organizovali radnici iz tog regiona.

(Mina biznis)

Portal Analitika