Društvo

Queen Elizabeth peti put u Kotoru

qe

Megakruzer Queen Elizabeth, sa 1,96 hiljada putnika i preko hiljadu članova posade, uplovio je jutros peti put ove sezone u Kotor.

Queen Elizabeth peti put u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor


Ovaj najnoviji brod britanske kompanije Cunard prvi put je stigao 23. juna, a do kraja nautičke sezone, prema informaciji iz Luke Kotor, uploviće 27. oktobra i 24. novembra.



Brod je uplovio posredstvom agencije Jadroagent iz Grčke, a u 18 sati nastaviće krstarenje ka Dubrovniku.



Queen Elizabeth plovi od oktobra 2010. godine i podsjeća na bogato nasljeđe prvog broda ovog imena, kao i na eleganciju tog doba.



Brod ima 90,9 hiljada bruto tona, dugačak je 293 metra, a brzina plovidbe iznosi 24 čvora.



Ima 12 paluba za putnike kojima su na raspolaganju kazino, diskoteka-noćni klub, soba za kartanje, fitnes centar, spa & wellness, sauna, salon ljepote, spoljašnji i unutrašnji bazen, bazen za djecu, sportsko igralište, biblioteka, internet centar, program za djecu, duty free–prodavnice, zdravstveni centar, sef, poslovni centar.



Brod raspolaže najkomotnijim i najluksuznijim kabinama i apartmanima, a svijetlo drvo i luksuzni tapacir stvaraju osjećaj elegancije i širine koja ne manjka u apartmanima od 155 do 455 metara kvadratnih.



Prethodnik ovog broda, ponos britanske brodogradnje, kojim su se vozile mnoge slavne ličnosti, ali i vojnici odlazeći u rat (na Foklandima), prodat je za 100 miliona USD u Dubaiju i preuređen u hotel.

Portal Analitika