Društvo

Pozitivna prisustvovala Kongresu zelenih balkanskih zemalja

pozitivciok
P
redstavnici Pozitivne Milena Radenović, pomoćnica generalnog sekretara, mr Aleksandar Ražnatović, član Gradskog odbora GG i Jovan Radović, član Foruma mladih učestvovali su na Kongresu zelenih- "Ekološka bezbijednost Balkana - Spremno dočekati klimatske promjene", koji je od 4. do 5. oktobra održan u Skoplju u organizaciji partije Demokratska obnova Makedonije.

Pozitivna prisustvovala Kongresu zelenih balkanskih zemalja
Portal AnalitikaIzvor

Mr Aleksandar Ražnatović je upoznao učesnike Kongresa sa načinima sa kojima Crna Gora može da se izbori sa već vidljivim efektima klimatskih promjena uz veliku ulogu energetske efikasnosti. Milena Radenović je ukazala na značaj Kongresa, jer prema njenim riječima pretstavlja razmjenu iskustava koja će u velikoj mjeri pomoći da Crna Gora i ostale zemlje shvate važnost životne sredine i zelenih vrijednosti, kako bismo ih sačuvali i imali šta da ostavimo generacijama koje dolaze.

Na Kongresu je zaključeno da je neophodno stvoriti zajednički Fond balkanskih zemalja za rješavanje problema klimatskih promjena koje sa pratećim katastrofama ne poznaju granice. Iz tog razloga Fond balkanskih zemalja bi radio na podizanju svijesti o problemu klimatskih promjena, obučavanju ljudi za postupanje u slučaju vremenskih nepogoda, jačanju institucija i saradnje stručne javnosti kako bi se na najbolji način odgovorilo na nepogode i vanredne situacije kao i njihovo sprečavanje. Pored Pozitivne Crne Gore na Kongresu su prisustvovali predstavnici evropskog parlamenta i partija 12 balkanskih zemalja.

 

Portal Analitika