Društvo

Podgorica: Sergej pjeva na godišnjicu osvećenja Sabornog hrama

5hram
P
ovodom godišnjice osvećenja Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Mitropolija crnogorsko-primorsko organizovaće prigodnu svečanost.

Podgorica: Sergej pjeva na godišnjicu osvećenja Sabornog hrama
Portal AnalitikaIzvor

Sveštenik Mirčeta Šljivančanin kazao je Portalu RTCG da će, u povodu godišnjice od osvećenja podgoričkog hrama sjutra veče, s početkom u 18 sati, biti upriličena večernja služba, nakon koje će uslijediti koncert ruskog dječjeg hora "Lik" iz Moskve.

Dan kasnije, odnosno u utorak, s početkom u devet sati biće služena Sveta Arhijerejska liturgija, dok je centralna proslava povodom godišnjice od osvećenja planirana za 20 sati i 30 minuta, kada će na platou ispred Sabornog hrama nastupiti crnogorska pop zvijezda i naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu, Sergej Ćetković.

Šljivančanin je rekao da očekuje veliko prisustvo građana na proslavi. Najavio je i da će uskoro početi radovi na uređenju spoljašnjeg prostora oko hrama.

"Što se tiče uređenja spoljašnjeg dijela, očekujemo da radovi počnu. To će biti jedan lijep parkovski prostor, sa zelenim površinama, parkom za djecu i šetalištem. Ovom prilikom bih pozvao sve ljude da pomognu", kazao je Šljivančanin za Portal RTCG.

Portal Analitika