Abiznis

Budi odgovoran: Izrečeno deset kazni od 150 do 2.150 eura

budiOdgovorannn
U
okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 48 primjedbi, na osnovu kojih je izrečeno deset novčanih kazni od 150 do 2.150 eura, prenosi Mina biznis.

Budi odgovoran: Izrečeno deset kazni od 150 do 2.150 eura
Portal AnalitikaIzvor

Najveća novčana kazna, od 2.150 eura, izrečena je Dukley Gardensu, nakon što je utvrđeno da nema dozvolu za rad. Inspektori su sa 1.450 hiljada eura kaznili hotel Regina Elena u Budvi, jer je prilikom kontrole utvrđeno da nema istaknut kućni red, polise osiguranja za goste, kao i da ne izdaje fiskalne račune.

Sa 400 eura ove sedmice je kažnjen zakupac plaže u Buljaricama, zbog uzurpacije kupališta, dok je kazna od 250 eura izrečena pljevaljskoj Zelengori zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori su sa po 200 eura kaznili Vip Star iz Kotora, zbog neprijavljenih radnika i vešeraj u blizini autobuske stanice u Budvi, na osnovu prijave o nelegalnom obavljanju djelatnosti. Kazne od 150 eura izrečene su plažama Trsteno, La Bocca i vili Plaža u Budvi, kao i Lužnici u Podgorici.

Nepravilnosti nijesu utvrđene u 13 od ukupno 37 pritužbi na koje su građani dobili odgovor.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole podgoričkog Ruskog bara, Jugopetrolove pumpe na Zabjelu, salona namještaja u Delta Cityju, butika Happening i picerije Sicilija u Podgorici, marketa “Laković” u Kotoru, plaža Liman 2 u Ulcinju, Lučice u Petrovcu i Žalo u Herceg Novom.

Pritužbe na koje nije odgovoreno uglavnom su se odnosile na nepropisno parkiranje, smeće i istjerivanje radnika i njihovo neisplaćivanje.

Portal Analitika