Društvo

Privedena greškom, pa joj vraćeno jemstvo od 100.000 eura

eurobondok
R
uskoj državljanki Aleksandri Vladimirnovoj vraćeno je 100.000 eura koje je kao jemstvo založila da se brani sa slobode. Novac je vraćen nakon što je Interpol Turkmenistana obavijestio u petak nadležne organe Crne Gore da Vladimirnova nije osoba koju oni potražuju, a koja je bila uhapšena u Tivtu, piše Dan.

Privedena greškom, pa joj vraćeno jemstvo od 100.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako se ona trenutno ne nalazi u Crnoj Gori, novac joj je uplaćen preko računa.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović potvrdio je Danu da je Ruskinji novac koji je položla za jemstvo vraćen.

Aleksandra Vladimirovna uhapšena je na tivatskom aerodromu na osnovu Interpolove međunarodne potjernice. Crvena potjernica za Vladimirovnom, koja je direktor jednog od najvećih osiguravajućih društava u Moskvi, raspisana je zbog krivičnog djela falsifikovanje i prevara, koje je navodno počinila 1996. godine.

Nakon hapšenja ona je privedena na saslušanje kod sudije za istrage Višeg suda u Podgorici. Tom prilikom, u pratnji svog branioca, Vladimirovna je ponudila jemstvo od 100.000 eura, kako bi se u daljem postupku branila sa slobode. Tada je sudija za istrage Radomir Ivanović prihvatio jemstvo, a ona je vraćena u Spuž, dok advokat ne uplati pomenuti iznos.

Kada je to urađeno Vladimirovna je puštena iz pritvora.

Portal Analitika