Društvo

Radionica za srednjoškolce o donošenju odluka i zelenoj ekonomiji

0410fors
U
cilju edukacije mladih i njihovog osnaživanja za donošenje odluka, u Kolašinu je održan dvodnevni trening za učenike srednjih škola na temu „Učešće mladih u donošenju odluka“, saopšteno je iz organizacije FORS Montenegro.

Radionica za srednjoškolce o donošenju odluka i zelenoj ekonomiji
Portal AnalitikaIzvor

- Učenici su imali priliku da nauče više o efikasnom učestvovanju u životu društva, donošenju odluka, formulisanju javnih politika i poboljšanju zastupljenosti mladih u ovim procesima. Treningu je prisustvovalo 26 učenika drugog i trećeg razreda srednje škole iz ciljnih opština, uglavnom iz sjevernog i centralnog regiona Crne Gore, a predavač je bio dr Dragan Golubović – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Nakon održanog treninga, učenici su imali priliku da čuju korisne informacije o zelenoj ekonomiji, zaštiti životne sredine, klimatskim promjenama, ali i da nauče mehanizme vršnjačke edukacije kako bi mogli da primijene i prenesu naučeno svojim vršnjacima. Predavači u ovom dijelu su bili ekolog Mile Glavičanin iz NVO Natura, i pedagog Mirjana Jolić.

Trening je realizovao

FORS Montenegro – Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore

u okviru projekta „Inicijativa za zelenu ekonomiju“, koji se realizuje u trinaest opština na sjeveru Crne Gore, traje dvadeset mjeseci i realizuje se u partnerstvu sa

Centrom za okolišno održivi razvoj – COOR

iz Bosne i Hercegovine, a ukupna vrijednost je 158.673 eura. Sufinansijeri su Evropska unija i

UNDP

.

Portal Analitika