Abiznis

VLADA: Definisani principi i dalji red poteza za Metalac

okmelogo
P
redstavnici Vlade i radnika Montevar Metalca definisali su danas principe i dalji red poteza kada su zahtjevi štrajkača u pitanju, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

VLADA: Definisani principi i dalji red poteza za Metalac
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, predstavnicima radnika je na sastanku rečeno da je interes Vlade u Metalcu očuvanje proizvodnje i radnih mjesta, i da je to prioritet kome će se posvetiti u skladu sa svojim nadležnostima.

„Što se tiče konkretnih zahtjeva, u konstruktivnom dijalogu su definisani principi po svakom od pitanja u okviru onoga što su nadležnosti Vlade i Skupštine i važeće legislative, kao i dalji red poteza o kojima će završnu riječ dati izvršna i zakonodavna vlast“, kaže se u saoštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, postignut visok stepen saglasnosti da se pitanje Montevar Metalca rješava upravo u tom pravcu.

Iz Ministrastva su podsjetili da je Vlada i do sada reagovala u okviru svojih nadležnosti kroz Fond rada i Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

„Kao i da je Investiciono razvojni fond u procesu naplate potraživanja po osnovu garancija datih kako bi se očuvala likvidnost Metalca“, kaže se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika