Kultura

Momčilo Otašević ponovo kandidat za program Berlinala

0310efp
N
a konkurs Ministarstva kulture za program Shooting Stars, koji panevropska mreža European Film Promotion – EFP organizuje tokom Berlinala, za narednu godinu se prijavio se jedino glumac Momčilo Otašević, pa će on i ove godine biti kandidat za tom učešće, saopštio je Portalu Analitika savjetnik za audiovizuelne djelatnosti u Ministarstvu kulture Ilija Subotić.

Momčilo Otašević ponovo kandidat za program Berlinala
Portal AnalitikaIzvor

On dodaje da će konačan izbor kandidata zavisiti od odluke Međunarodnog ekspertskog žirija EFP-a.

Podsjećamo, Ministarstvo kulture objavilo je 22. septembra konkurs za predselekciju crnogorskog kandidata radi učešća u programu Shooting Stars, koji će EFP organizovati tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, od 7. do 9. februara 2015. godine. Pravo učešća na konkursu imali su crnogorski glumci i glumice do 32 godine starosti, sa uspješnom karijerom i glavnom ulogom u dugometražnom igranom filmu domaće ili inostrane produkcije, koji je prvi put javno prikazan 18 mjeseci prije izbora. Takođe, kandidat je mogao biti i glumac sa ulogom u nekom od filmova koji će biti predstavljeni na nastupajućem Berlinalu.

0310efp1Program Shooting Stars dio je European Film Promotion, koji organizuju već 16 godina,s a ciljem da međunarodnoj javnosti predstavi glumačke talente kroz različite aktivnosti, kao što su susreti sa kasting direktorima i učešće u promotivnim i pres dešavanjima u Berlinu.
Portal Analitika