Društvo

Đukanović čestitao Kurban-bajram

milooo
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom velikog islamskog praznika Kurban- bajrama, čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori.

Đukanović čestitao Kurban-bajram
Portal AnalitikaIzvor

„Drevni praznik Kurban- bajram upućuje na osnovna načela humanizma i druge vrijednosti islama, imanentne univerzalnom religijskom učenju i dobru od zajedničkog interesa, svih vjera i nacija. Podsjeća istovremeno i na tradiciju islama, duboko utkanu i u multietničkom i multikonfensionalnom crnogorskom društvenom biću, po čemu je naša zemlja prepoznata i uvažena u regionu, i u širem okruženju“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade.

Podsjetivši da Islamska zajednica ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu, premijer Đukanović je istakao da je to „moralni vodič svih nas koji živimo u Crnoj Gori, ali i obaveza da to dragocjeno bogatstvo poštujemo i čuvamo kao svijetli primjer zajedništva i suživota, posebno u ovim burnim vremenima bremenitim raznim sukobima i vjerskim i drugim anticivilizacijskim ekstremizmima“.

 

Portal Analitika