Društvo

SO Kotor: Ispitati poslovanje Jugopetrola

so
O
dbornici S.O Kotor jutros su na 19. zasijedanju Skupštine sa 26 glasova za i dva uzdržana iz Socijalističke narodne partije, usvojili zakjučke povodom plana preseljenja kompanije Jugopetrol AD u Podgoricu.

SO Kotor: Ispitati poslovanje Jugopetrola
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o tri zaključka koji su dopuna već usvojenih na sjednici održanoj 14. avgusta, prenosi Radio Jadran. Vladi Crne Gore je preporučeno da, na prvoj sjednici, razmatra Analizu finansijskog poslovanja Jugopetrola i realizaciju obaveza iz Ugovora o privatizaciji privrednog društva, koji je sačinjen 10. oktobra 2002. godine.

Kotorski parlament traži da, ukoliko se ustanovi da su prekršene odredbe Ugovora, da se on i raskine. U međuvremenu, kako je zaključeno, menadžmentu Jugopetrola AD ne treba dozvoliti preseljenje u Podgoricu, odnosno zamjenu poslovne zgrade i njenu uknjižbu.

Usvajanju zaključaka prethodila je kratka rasparava u kojoj su odbornici kotorskog SNP-a bili protiv da se još jednom usvajaju skoro isti zaključci, smatrajući da ni poslije prvih nisu dobili relevantne odgovore.

Oni su saopštili da je kod kotorskog notara već ovjeren ugovor u kome se navodi da će preseljenje biti 1. decembra. Po njihovom mišljenju, usvajanjem zaključaka ništa se bitnije neće promjeniti, pa će se bez obzira na sve Jugopetrol preseliti u Podgoricu.

Iz Demokratske partije socijalista su pojasnili da se ne radi o novim zaključcima, već samo o dopuni u kojoj je zahtjev da Vlada preispita ugovor iz 2002. godine o privatizaciji Jugopetrola. Odbornici DPS-a su ocijenili da dislociranje administracije Jugopetrola može nanijeti štetu, kako radnicima tako i čitavoj kotorskoj opštini. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika