Portal Analitika
  • Politika
  • Društvo
  • Abiznis
  • Sport
  • Kolaž
  • Region / Svijet
  • Kultura
  • Kolumne
  • Nauka / Tehnologija
  • Savremena karijatida
  • Ostalo
Turizam

Porto Montenegro domaćin međunarodnog samita predstavnika superjahting industrije

0310portomontenegro
N
a ovogodišnjem Sajmu nautike u Monaku (MYS) koji je održan od 24. do 27.septembra predstavnici kompanije Adriatic Marinas dogovorili su još jedan međunarodni projekat koji će značajno doprinijieti pozicioniranju Porto Montenegra, Tivta, ali i čitave Crne Gore na svjetskim nautičkim mapama.

Porto Montenegro domaćin međunarodnog samita predstavnika superjahting industrije
Portal AnalitikaIzvor

Tako će Porto Montenegro početkom juna sljedeće godine biti domaćin manifestacije „Superyacht Owners' Summit", koju organizuje specijalizovani medijski koncern „Superyacht Group". To je skup na kojem se jednom godišnje okupljaju svi koji nešto znače u svjetskoj nautičkoj industriji i biznisu sa superjahtama – brodovima dužim od 60 metara.

Čelnik „Superyacht Group-a" Martin Redmejn i izvršni dirtektor „Porto Montenegra", Oliver Korlet u Monaku su objavili da će elitni tivatski nautički centar biti domaćin „Superyacht Owners' Summit-a" 2015 godine, koji će se održati 3. i 4.juna, a okupiće oko 30 najuticajnijih čelnih menadžera svjetske superjaht-industrije - predstavnika brodogradilišta, dizajnera i projektanata jahti, te više od 50 vlasnika lukusuznih plovila, njihovih predstavnika, klijenata koji iznajmljuju jahte, bankara, advokata i brokera.

“Na samitu će biti riječi o budućoj strategiji svjetske superjahting industrije iz ugla bogate klijentele”, saopšteno je iz “Supeyacht Group”-a uz napomenu da će učesnici samita biti smješteni u novootvorenom hotelu “Regent”, kao i novoj zgradi “Ksenija” u Porto Montenegru čija će gradnja biti završena do kraja maja sljedeće godine. “Puno sličnih događaja koji se organizuju u ovoj branši baziraju se na druženju i povezivanju, ali mi sa ovim samitom imamo šansu da uradimo mnogo više, jer on predstavlja grupu najuticajnijih investitora i donosilaca odluka u superjaht-industriji. Poenta događaja je da sakupi snagu i uticaj ključnih igrača u industriji koji brinu o tržištu i žele da promijene stvari”- kazao je Martin Redmejn predsjednik “Superyacht Group”-a.

Komentarišući dobijanje prilike da ugosti samit najuticajnijih ljudi u jahting industriji današnjice, izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet rekao je da je tivatska marina prvenstveno orijentisana na mega i super jahte: “Mi sa ovim događajem želimo da učvrstimo saradnju sa visoko pozicioniranim partnerima i doprinesemo rastu ovog tržišta, ali i pozicioniramo Crnu Goru kao pravu destinaciju za superjahting turizam.”- rezimirao je Korlet činjenicu da će se vrh svjetske industrije superjahti dogodine sastati u Tivtu.

Ovo je drugi događaj od internacionalne važnosti koji će biti organizovan u Porto Montenegru sljedeće godine. Podsjećamo, dogodine će u tivatskoj marini početkom jula biti organizovana i prestižna manifestacija „Superyacht Rendezvous”, koja se nakon dvadeset godina održavanja u Monte Karlu seli u Crnu Goru.

Portal Analitika