Društvo

Apelacioni sud potvrdio presudu Zindoviću za ubistvo Popovića

0210apelacionisudok
A
pelacioni sud potvrdio je presudu Pljevljaku Jovici Zindoviću, osuđenom za ubistvo sugrađanina Luke Popovića. Zindović je osuđen 31. marta na 15 i po godina zatvora zbog ubistva Popovića i nelegalnog držanja oružja.

Apelacioni sud potvrdio presudu Zindoviću za ubistvo Popovića
Portal AnalitikaIzvor

Ubistvo se dogodilo 13. januara prošle godine u sobi žabljačkog hotelu “Enigma”. Prema presudi, Zindović je iz „magnuma“ pucao u glavu Popoviću, a drugi metak koji je ispalio završio je u ormaru. Ubistvu je prisustvovalo nekoliko svjedoka, Zindovićevih i Popovićevih prijatelja koji su se zatekli u sobi sa njima.

Popović i Zindović čitavi taj dan proveli su zajedno sa prijateljima. Uveče su pošli u sobu gdje su nastavili druženje, a meci su odjeknuli oko 22 sata. Svjedovi tvrde da nije bilo nikakve svađe ni rasprave između Popovića i Zindovića.

Zindović sve vrijeme tvrdi da je pištolj slučajno opalio i usmrtio njegovog prijatelja.

Suđeno mu je za ubistvo s umišljajem, na podmukao način. Do danas motiv zločina nije utvrđen.

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo da je Zindović isplanirao ubistvo. To vjeruje i porodica Luke Popovića.

Oni su tokom izricanja presude napuštili sudnicu ogorčeni na visinu kazne. Duško Popović, otac Luke Popovića, tvrdi da država zna sve o zločinu i da je Zindović plaćenik koji je unajmljen da ubije njegovog sina.

Jovica Zindović je izjavio da se radi o velikoj tragediji i spletu nesrećnih okolnosti.

- Kunem se u troje djece da nijesam imao namjeru i da se sve desilo sasvim slučajno, u samo jednoj sekundi - rekao je on u završnoj riječi.

Portal Analitika