Abiznis

LAZOVIĆ: Kad IRF preuzme „Metalac“ moći ćemo ispuniti zahtjeve radnika

0210vujicaok
N
ikad nijesmo ignorisali radničke zahtjeve, ali ovdje je problem što Vlada nema ingerencije da rješava probleme u privatnim kompanijama, izjavio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Vujica Lazović javnom servisu.

LAZOVIĆ: Kad IRF preuzme „Metalac“ moći ćemo ispuniti zahtjeve radnika
Portal AnalitikaIzvor

„Kompaniju Metalac nije privatizovala Vlada, već je privatizovana 2004. kroz stečaj. Fabrika je radila dobro jedno vrijeme, a onda smo pod pritiskom radnika dali garancije za kredit of 1,5 milion eura kod Erste banke. Novac naravno nije vraćen, a Investiciono- razvojni fond (IRF), koji je dao garancije, još uvijek nije vlasnik kompanije“, rekao je Lazović.

On je kazao da razumije nezadovoljstvo radnika, ali da je to signal za Vladu da se obračuna sa poslodavcima koji zloupotrebe državne resurse i pošalje radnike pred Vladu.

-Ako se ustanovi krivična odgovornost vezano za sredstva državne pomoći podnijećemo prijavu. Ukoliko IRF postane vlasnik kompanije, stvaraju se uslovi da se izađe u susret radničkim zahtjevima vezano za povezivanje radnog staža, penzionisanje i otpremnine- naveo je Lazović.

Portal Analitika